Mi a stressz terápia?

A stresszterápia nálam gyakorlatilag egy segítő, baráti beszélgetés, egy bizalmi kör. Pont abban a témában és olyan ütemben, amit Te szeretnél.

Baba várás, fogantatás, várandósság, szülés, születés, gyermeknevelés, szülő-gyermek kapcsolat, szerelem, felnőtté válás, párkapcsolat, hódítás, csábítás, elválás,  baráti kapcsolatok, munkahelyi-, munkatársi kérdések, “hogyan tovább?” kérdések, önismeret, érzelmi megrekedések feltárása és oldása, depresszió, félelmek, szorongások, kiégés, egészség fejlesztés, meditációs gyakorlatok, relaxációs technikák, stressz oldó technikák munkahelyen és otthon, felelősség vállalás, emberi méltóságban megöregedni, megbölcsülni, halál, meghalás, halálfélelem, gyász és feldolgozása.

Számomra a stressz oldásán egy kicsit túl, önmagunk és szeretteink megértése a cél. Megérteni -amennyire lehet- indíttatásainkat, testünket, lelkünket, céljainkat, kapcsolatainkat. Megérteni, elfogadni, és megtenni mindazt, amire emberileg képesek vagyunk.

A stressz oldása az első és legégetőbb lépés. Számtalan lehetőségünk van: egy perces-, öt perces gyakorlatok, 20 percesek, még hosszabbak, mozgások vagy relaxálósak, eszközösek és eszköz nélküliek.

Technikáit mindenkinek meg kell tanulnia. Ez ma a legfontosabb teendőnk. Gazdagnak és szegénynek, takarítónak és professzornak egyaránt.

Ez jelenti mai világunk evolúcióját(*).

*evolúció=>>aki képes rá és alkalmazkodik gyorsan változó világunkhoz, az életben marad. Aki életben marad, az örökíti tovább génjeit.  🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .